Gastronomy.

Az első gasztro élményem biztos, hogy Édesanyámnak köszönhetem.
Nagyon jól főz. Miért? Talán mert minden nap gyakorolja, de az is lehet, hogy ez veleszületett tehetség.

Viszont a családom mindig is szívesen járt étterembe ebédelni, vacsorázni, ünnepelni egy-egy jeles alkamat, vagy csak úgy.
A szüleim gyermekkoromban sokat utaztak a munkájuk miatt és gyakran engem is elvittek magukkal, ilyenkor bejártuk az országot és a munka befejezéseként mindig megálltunk valahol egy finomat enni.

Édesapám már kívülről tudta, mit kell megcéloznunk azon a környéken és mindig jól választott.
Azt hiszem ez a sok utazás és mellette az éttermek volt az amiért részben a szakmámat is választottam. Fellapoztam anno a felvételi tájékoztatót és ráböktem a számomra szimpatikus Vendéglátó és Szálloda szakra (ma már szakirányként választható). Sosem akartam vendéglátóegységben dolgozni, de a szálloda kulcsszó ott volt mögötte ami igazából érdekelt. Hálás vagyok azonban, hogy a vendéglátás is mellette szerepelt, mert szerintem kéz a kézben járnak. Jó volt belelátni, hogy milyen bonyolult folyamatok összessége, hogy a végén te csak bemehess egy étterembe és megebédelj. De az igazi élmény már a gyakorlatban volt, amikor nekünk kellett egy vacsoraestet végigcsinálnunk az elejétől a végéig. A menü kitalálásán át a főzéstől a felszolgáláson keresztül a vendégek szórakoztatásáig. A legtanulságosabb féléves tantárgyam volt az egész főiskola alatt. Remélem még létezik!

Szóval szóval azt hiszem itt kezdődött minden, az élményekkel és folytatódik mind a mai napig.

Pink Gastronomy

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy napos kirándulás - Alcsúti Arborétum

Tihany egyenlő apátság, vagy a Tihanyi PIAC Placc

Czukor Borsó