
Gastronomy.
Az első gasztro
élményem biztos, hogy Édesanyámnak köszönhetem.
Nagyon jól főz.
Miért? Talán mert minden nap gyakorolja, de az is lehet, hogy ez veleszületett
tehetség.
Viszont a családom mindig is szívesen járt étterembe ebédelni, vacsorázni,
ünnepelni egy-egy jeles alkamat, vagy csak úgy.
A szüleim gyermekkoromban sokat utaztak a munkájuk miatt és gyakran engem
is elvittek magukkal, ilyenkor bejártuk az országot és a munka befejezéseként
mindig megálltunk valahol egy finomat enni.
Édesapám már kívülről tudta, mit kell megcéloznunk azon a környéken és
mindig jól választott.
Azt hiszem ez a sok utazás és mellette az éttermek volt az amiért részben a
szakmámat is választottam. Fellapoztam anno a felvételi tájékoztatót és
ráböktem a számomra szimpatikus Vendéglátó és Szálloda szakra (ma már
szakirányként választható). Sosem akartam vendéglátóegységben dolgozni, de a
szálloda kulcsszó ott volt mögötte ami igazából érdekelt. Hálás vagyok azonban,
hogy a vendéglátás is mellette szerepelt, mert szerintem kéz a kézben járnak.
Jó volt belelátni, hogy milyen bonyolult folyamatok összessége, hogy a végén te
csak bemehess egy étterembe és megebédelj. De az igazi élmény már a gyakorlatban
volt, amikor nekünk kellett egy vacsoraestet végigcsinálnunk az elejétől a
végéig. A menü kitalálásán át a főzéstől a felszolgáláson keresztül a vendégek
szórakoztatásáig. A legtanulságosabb féléves tantárgyam volt az egész főiskola
alatt. Remélem még létezik!
Szóval szóval azt hiszem itt kezdődött minden, az élményekkel és
folytatódik mind a mai napig.
Pink Gastronomy
Megjegyzések
Megjegyzés küldése